Komt eraan Open vanaf 20 november 2023

Komt eraan

Openingsdatum

20 november 2023

Schrijf je alvast in

Op 6 november starten de Prostaatkankerstichting en NFK een nieuwe peiling ‘Urineverlies na een operatie of bestraling voor prostaatkanker, wat is jouw ervaring?’. Deze vragenlijst is bedoeld voor mannen die na een operatie of bestraling voor prostaatkanker te maken kregen met urineverlies.

Waar gaat deze vragenlijst over?
Deze vragenlijst gaat over jouw ervaring met urineverlies na een operatie of bestraling voor prostaatkanker.

Ben jij vooraf door het ziekenhuis geïnformeerd over de kans op urineverlies? Wat zijn of waren de gevolgen van urineverlies op je dagelijks leven? Welke hulpmiddelen of behandelingen heb je (gehad) om het urineverlies te verminderen? En hielp dat?

Waarom deze vragenlijst?
Een Doneer Je Ervaring-peiling uit 2021 laat zien dat 41% van de deelnemende
(ex-)prostaatkankerpatiënten te maken heeft met incontinentie door prostaatkanker of de behandeling ervan. Dat is een hoog percentage.

De Prostaatkankerstichting (PKS) wil dat mannen met prostaatkanker op het juiste moment de juiste informatie en behandeling krijgen, zodat urineverlies kan worden voorkomen of verminderd. Door meer zicht te hebben in ervaringen van (ex-)prostaatkankerpatiënten met urineverlies, kan PKS beter opkomen voor de belangen van deze groep mannen.

Deze vragenlijst is gemaakt door PKS in samenwerking met de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Ook hebben twee urologen meegedacht over de inhoud van de vragenlijst.