• Slider

Deelnemers Doneer je ervaring

Je wordt regelmatig gevraagd om geld te doneren, maar wist je dat je ook je ervaring als (ex-)kankerpatiënt, naaste of zorgprofessional kunt doneren? Via het panel van Doneerjeervaring.nl zet je jouw ervaring en kennis in voor een betere kwaliteit van leven en zorg voor (ex-)kankerpatiënten. Meld je aan en krijg regelmatig een online vragenlijst met een actueel onderwerp. De vragenlijst is altijd binnen enkele minuten in te vullen.

NFK (Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties) en haar 19 lidorganisaties zijn samen initiatiefnemer van Doneer Je Ervaring. Het panel van Doneer Je Ervaring bestaat inmiddels uit > 20.000 mensen zoals jij. 

Een aantal deelnemers van Doneerjeervaring.nl vertelt hier zijn of haar verhaal. Iedere patiënt beleeft de ziekte op zijn of haar eigen manier.   

Doneer je ervaring: Lisa Bracht over pijn bij kanker


‘Die chronische pijn beperkte mij in mijn mobiliteit. Ik ging beweging vermijden waardoor ik verkeerd ging lopen en zitten. Waardoor er nog meer pijn ontstond. Pijn is ook iets heel persoonlijks. De arts kan er in algemene termen best wat voor vinden‘, aldus Lisa Bracht. Zij heeft sinds 2008 uitgezaaide niercelkanker en leeft met pijn. Pijnbestrijding vermindert haar klachten. 


Doneer je ervaring: Barbara Bezemer over haar kwaliteit van leven


‘Als ik eerder had geweten dat ik VHL-draagster ben, had ik een hele andere levensstijl gekozen’, aldus Barbara Bezemer, Von Hippel Lindau-patiënt.

 

Doneer je ervaring: Boy da Costa Gomez over de kwaliteit van kankerzorg


'Uit de praktijk is gebleken dat wanneer ziekenhuizen gebruikmaken van de ervaringen van de patiënten, zij hun zorg beter kunnen afstemmen op de behoefte van patiënten.  En daarmee de kwaliteit van zorg kunnen verbeteren', aldus Boy da Costa Gomez, stomadrager en vertegenwoordiger Nederlandse Stomavereniging.


Doneer je ervaring: Coby Gorree over kanker en werk


Coby Gorree: 'Ik werk fulltime en dat wilde ook graag doen tijdens de behandeling. Dat werd mij mogelijk gemaakt omdat mijn teamgenoten werk van mijn overnamen. Ik heb flexibele tijden getreden en ik kon thuis werken. Ik was naast Coby die kanker had, ook Coby die belangrijk was op het werk.'