Komt eraan Open vanaf 15 maart 2021

Komt eraan

Openingsdatum

15 maart 2021

Deze vragenlijst gaat over de steun die je van je eigen omgeving ervaart als het gaat om jouw ziekte. Voelde jij je emotioneel gesteund door je naasten? Kreeg je praktische hulp van de mensen om je heen? In hoeverre voelde je je begrepen door familie, vrienden en bekenden?

Ook willen we met de vragenlijst nagaan of je problemen of klachten kreeg door (de behandeling van) kanker en of je behoefte had aan professionele hulp of nazorg daarbij. Heb je deze hulp ook daadwerkelijk gekregen en heeft het je geholpen? Tot slot willen we graag weten hoe je aankijkt tegen contact met andere mensen met jouw vorm van kanker.

Steun, begrip en nazorg zijn van invloed op de kwaliteit van leven van mensen met kanker. We willen graag weten of mensen met kanker en mensen met erfelijke of familiaire aanleg voor kanker zich voldoende gesteund en begrepen voelen, zowel door naasten als door professionals. De uitkomsten van deze peiling kunnen ons als patiëntenorganisaties helpen om gericht op te komen voor mensen die onvoldoende steun en begrip ervaren.

Dit is een peiling van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) in samenwerking met de aangesloten kankerpatiëntenorganisaties.