Waarom doneer jij

Deelnemers aan het woord

Doordat jij je ervaringen deelt, kunnen wij ons sterk maken voor jou en de ruim 800.000 kankerpatiënten in Nederland. Samen veranderen we het leven met kanker.

Ik doneer mijn ervaring.

Omdat mijn ervaring anderen verder helpt.

''Ik weet sinds maart 2022 dat ik borstkanker heb. Ondertussen heb ik alle behandelingen doorlopen en ben ik nu op weg naar herstel. Zwaar maar ook heel mooi. Het leert mij bewust stil te staan bij wat echt belangrijk is en waar ik opnieuw van mag leren genieten. Ik heb veel zelf uit moeten zoeken en dat heeft mij heel veel energie gekost. Nu kan ik met mijn verhaal andere (alleenstaande) ouders met jonge kinderen meegeven dat er echt heel veel mogelijk is en dat je je nooit schuldig hoeft te voelen dat je tekortschiet. Ik ben lid geworden van Doneer Je Ervaring, omdat ik hoop dat mijn ervaring anderen verder helpt.''

Pachita, 43 jaar
Heeft borstkanker

Ik doneer mijn ervaring.

Om andere mannen aan te moedigen.

''Eind 2022 werd een verhoogde PSA-waarde vastgesteld en verder onderzoek wees uit dat ik een agressieve, uitgezaaide vorm van prostaatkanker heb. Inmiddels is de hormoontherapie en bestraling gestart. Ik voel dat het zwaarder begint te worden. Mijn lijf reageert en ik voel me vermoeider. Ik ben onder de indruk van de deskundige en professionele begeleiding die ik krijg, dat helpt enorm. Ook het gesprek met iemand uit mijn netwerk, die in hetzelfde schuitje zit, was helpend, het stelde me gerust. Ik ben lid van Doneer Je Ervaring, omdat ik hoop dat mijn ervaring anderen kan helpen én ik wil andere mannen aanmoedigen om eenvoudig en snel periodiek de PSA-waarde te laten testen. Het voorkomt veel ellende als je er snel bij bent.''

Chert, 61 jaar
Prostaatkanker

Benieuwd wat we doen met jouw ervaringen?

Van elke peiling delen we de resultaten én we vertellen hoe we de resultaten omzetten naar acties die mensen met kanker verder helpen.

Onze peilingen
Ik doneer mijn ervaring.

Om de nazorg voor toekomstige survivors te verbeteren.

Op mijn 10de kreeg ik botkanker. Daardoor heb ik geen knie meer en kan ik mijn linkerbeen niet meer buigen. Van nature ben ik heel sportief, dus het was een heel proces om te leren omgaan met mijn handicap en chronische rug- en nekklachten. Gelukkig heb ik met de juiste steun en begeleiding geleerd wat ik allemaal nog wél kan en hoe ik mijn leven betekenisvol kan inrichten. Tegenwoordig sport ik intensief, waardoor ik een deel van mijn identiteit teruggevonden heb. Toch heeft mijn ziekte me ook veel positiefs gebracht. Zo heb ik veel bijzondere mensen ontmoet en met hen kunnen praten over wat er in het leven écht toe doet. Ik ben actief voor de Vereniging Kinderkanker Nederland en PanCare, organisaties die zich inzetten voor de kwaliteit van leven van survivors van kinderkanker in Nederland en Europa. Het voelt bijzonder en waardevol om iets te kunnen betekenen voor deze doelgroep. Uit eigen ervaring weet hoe belangrijk de juiste nazorg na kanker is. Ik help graag mee dit voor toekomstige survivors te verbeteren, daarom ben ik lid van het Doneer Je Ervaring-panel.

Cherine, 35 jaar
Had botkanker

Ik doneer mijn ervaring.

Om andere Surinaamse Hindoestaanse patiënten te bereiken

In 2021 kreeg ik de diagnose leukemie. Dit heeft een enorme impact op mijn leven, dat van mijn gezin en de mensen om mij heen. Maar de ziekte heeft mij ook positieve dingen gebracht. Ik ben zelf van Hindoestaans Surinaamse afkomst en ik merk dat er in mijn cultuur nog een enorm taboe heerst op kanker. Het heeft mij veel goed gedaan er juist wel over te praten, met lotgenoten. Dat gun ik andere mensen met een niet-Westerse afkomst, die ziek zijn, ook. Om hen te helpen ben ik ambassadeur geworden van Wegwijzer bij Kanker. En door mijn gezicht te verbinden aan het Doneer Je Ervaring-panel hoop ik zoveel mogelijk andere Surinaamse Hindoestaanse patiënten te bereiken. Ik zou ze willen uitnodigen om ook lid te worden en hun ervaring te delen. Kanker raakt ons allemaal.

Bidjai, 58 jaar
Heeft leukemie
1 2