Waarom doneer jij

Deelnemers aan het woord

Doordat jij je ervaringen deelt, kunnen wij ons sterk maken voor jou en de ruim 900.000 kankerpatiënten in Nederland. Samen veranderen we het leven met kanker.

Ik doneer mijn ervaring.

Om andere mannen aan te moedigen.

''Eind 2022 werd een verhoogde PSA-waarde vastgesteld en verder onderzoek wees uit dat ik een agressieve, uitgezaaide vorm van prostaatkanker heb. Inmiddels is de hormoontherapie en bestraling gestart. Ik voel dat het zwaarder begint te worden. Mijn lijf reageert en ik voel me vermoeider. Ik ben onder de indruk van de deskundige en professionele begeleiding die ik krijg, dat helpt enorm. Ook het gesprek met iemand uit mijn netwerk, die in hetzelfde schuitje zit, was helpend, het stelde me gerust. Ik ben lid van Doneer Je Ervaring, omdat ik mannen bewust wil maken van het risico op prostaatkanker. Het voorkomt veel ellende als je er snel bij bent.''

Chert, 62 jaar
Prostaatkanker

Ik doneer mijn ervaring.

Om de nazorg voor toekomstige survivors te verbeteren.

Op mijn 10de kreeg ik botkanker. Daardoor heb ik geen knie meer en kan ik mijn linkerbeen niet meer buigen. Van nature ben ik heel sportief, dus het was een heel proces om te leren omgaan met mijn handicap en chronische rug- en nekklachten. Gelukkig heb ik met de juiste steun en begeleiding geleerd wat ik allemaal nog wél kan en hoe ik mijn leven betekenisvol kan inrichten. Tegenwoordig sport ik intensief, waardoor ik een deel van mijn identiteit teruggevonden heb. Toch heeft mijn ziekte me ook veel positiefs gebracht. Zo heb ik veel bijzondere mensen ontmoet en met hen kunnen praten over wat er in het leven écht toe doet. Ik ben actief voor de Vereniging Kinderkanker Nederland en PanCare, organisaties die zich inzetten voor de kwaliteit van leven van survivors van kinderkanker in Nederland en Europa. Het voelt bijzonder en waardevol om iets te kunnen betekenen voor deze doelgroep. Uit eigen ervaring weet hoe belangrijk de juiste nazorg na kanker is. Ik help graag mee dit voor toekomstige survivors te verbeteren, daarom ben ik lid van het Doneer Je Ervaring-panel.

Cherine, 35 jaar
Had botkanker

Benieuwd wat we doen met jouw ervaringen?

Van elke peiling delen we de resultaten én we vertellen hoe we de resultaten omzetten naar acties die mensen met kanker verder helpen.

Onze peilingen
Ik doneer mijn ervaring.

Voor meer aandacht voor jongeren met kanker.

Eind 2019 kreeg ik de diagnose zaadbalkanker, met uitzaaiingen naar de lymfeklieren. De behandeling ging goed, het was soms heftig, maar over het algemeen ben ik er goed doorheen gekomen. De late effecten waar ik tot op de dag van vandaag mee te maken heb, vind ik lastiger om mee om te gaan. Dat is ook de reden dat ik lid ben van Doneer Je Ervaring. Door mijn ervaring te delen is er aandacht voor onder andere de late effecten van behandelingen én weet ik dat ik niet alleen ben. Ik vind het daarnaast belangrijk dat er onderzoek en aandacht is voor jongeren met kanker.

Nigel, 30 jaar
Zaadbalkanker

Ik doneer mijn ervaring.

Om anderen verder te helpen.

Als 11-jarige kreeg ik de diagnose Hersentumor, een Pilocytair Astrocytoom. Inmiddels zijn we 21 jaar na de diagnose, ben ik gezond en mag ik nog elke dag het leven vieren. Ondanks de heftige periode en de impact, heeft kanker mij ook veel gebracht. Ik heb dingen mogen doen en ontdekken die ik zonder ziek te zijn misschien wel nooit had gedaan. Het krijgen van kanker heeft gezorgd voor een andere kijk op het leven, nieuwe kansen en mooie ervaringen. Tegenwoordig leeft mijn ziekteperiode wat meer op de achtergrond, maar mag ik mijn kennis en ervaring inzetten voor mijn werk en om anderen te inspireren en motiveren. Ik ben lid van het Doneer Je Ervaring-panel, omdat ik hoop dat mijn ervaring met kanker en het leven na kanker, anderen verder helpt.

Rebecca, 32 jaar
Had een hersentumor
1 2 3