Waarom doneer jij

Deelnemers aan het woord

Doordat jij je ervaringen deelt, kunnen wij ons sterk maken voor jou en de ruim 850.000 kankerpatiënten in Nederland. Samen veranderen we het leven met kanker.

Ik doneer mijn ervaring.

Voor de kankerpatiënt van morgen.

''Eind 2021 werd hormonale borstkanker bij mij vastgesteld. Eerder al, verloor ik mijn eerste echtgenoot aan schildklierkanker. Ik ervaar kanker in mijn leven als een heftige tijd, waarbij ik alle hulp, aandacht en liefde nodig heb om daar het hoofd aan te bieden. Ik ben nu klaar met alle behandelingen en ga ervan uit dat ik genezen ben. Ik heb me aangemeld voor het Doneer Je Ervaring-panel, omdat ik graag mijn ervaring deel voor anderen die het pad van kanker nog moeten gaan. Tijdens mijn behandeling was ik blij met alle informatie die ik kon vinden. Voor mij is kennis heel belangrijk, op basis daarvan kun je als patiënt en naaste de keuzes maken die bij je passen.''

Carla, 62 jaar
Had borstkanker

Ik doneer mijn ervaring.

Voor meer aandacht voor jongeren met kanker

Eind 2019 kreeg ik de diagnose zaadbalkanker, met uitzaaiingen naar de lymfeklieren. De behandeling ging goed, het was soms heftig, maar over het algemeen ben ik er goed doorheen gekomen. De late effecten waar ik tot op de dag van vandaag mee te maken heb, vind ik lastiger om mee om te gaan. Dat is ook de reden dat ik lid ben van Doneer Je Ervaring. Door mijn ervaring te delen is er aandacht voor onder andere de late effecten van behandelingen én weet ik dat ik niet alleen ben. Ik vind het daarnaast belangrijk dat er onderzoek en aandacht is voor jongeren met kanker.

Nigel, 30 jaar
Zaadbalkanker

Benieuwd wat we doen met jouw ervaringen?

Van elke peiling delen we de resultaten én we vertellen hoe we de resultaten omzetten naar acties die mensen met kanker verder helpen.

Onze peilingen
Ik doneer mijn ervaring.

Voor meer bekendheid over mijn zeldzame vorm van kanker

In 2019 werd bij mij per toeval kleine speekselklierkanker ontdekt in de luchtpijp. Door middel van een operatie (laryngectomie) is mijn gehele strottenhoofd inclusief mijn stembanden verwijderd. Het is ingrijpend, zeker als je een prater bent zoals ik. Ik kan mijn werk als zelfstandig ondernemer dan ook niet meer uitvoeren. Maar ik sta positief in het leven. Door mijn ervaring te delen in de Doneer Je Ervaring-peilingen hoop ik anderen verder te kunnen helpen en door mijn gezicht te verbinden aan het panel hoop ik op meer bekendheid voor mijn zeldzame vorm van kanker.

Riet, 63 jaar
Speekselklierkanker

Ik doneer mijn ervaring.

Om andere Surinaamse Hindoestaanse patiënten te bereiken

In 2021 kreeg ik de diagnose leukemie. Dit heeft een enorme impact op mijn leven, dat van mijn gezin en de mensen om mij heen. Maar de ziekte heeft mij ook positieve dingen gebracht. Ik ben zelf van Hindoestaans Surinaamse afkomst en ik merk dat er in mijn cultuur nog een enorm taboe heerst op kanker. Het heeft mij veel goed gedaan er juist wel over te praten, met lotgenoten. Dat gun ik andere mensen met een niet-Westerse afkomst, die ziek zijn, ook. Om hen te helpen ben ik ambassadeur geworden van Wegwijzer bij Kanker. En door mijn gezicht te verbinden aan het Doneer Je Ervaring-panel hoop ik zoveel mogelijk andere Surinaamse Hindoestaanse patiënten te bereiken. Ik zou ze willen uitnodigen om ook lid te worden en hun ervaring te delen. Kanker raakt ons allemaal.

Bidjai, 58 jaar
Heeft leukemie
1 2