Open Open tot 4 december 2023

Urineverlies na een operatie of bestraling voor prostaatkanker, wat is jouw ervaring?

Duur

10 minuten

Sluitingsdatum

4 december 2023

Vul de vragenlijst in

Voor wie is de vragenlijst? 

Deze vragenlijst is bedoeld voor mannen die na een operatie of bestraling voor prostaatkanker te maken kregen met urineverlies. Ook als je urineverlies hebt gehad en het is nu over, helpt het ons als je de vragenlijst invult.

Waar gaat deze vragenlijst over?

Deze vragenlijst gaat over jouw ervaring met urineverlies na een operatie of bestraling voor prostaatkanker.

Ben jij vooraf door het ziekenhuis geïnformeerd over de kans op urineverlies? Wat zijn of waren de gevolgen van urineverlies op je dagelijks leven? Welke hulpmiddelen of behandelingen heb je (gehad) om het urineverlies te verminderen? En hielp dat?

Waarom deze vragenlijst?

Een Doneer Je Ervaring-peiling uit 2021 laat zien dat 41% van de deelnemende (ex-)prostaatkankerpatiënten te maken heeft met incontinentie door prostaatkanker of de behandeling ervan. Dat is een hoog percentage.

De Prostaatkankerstichting wil dat mannen met prostaatkanker op het juiste moment de juiste informatie en behandeling krijgen, zodat urineverlies kan worden voorkomen of verminderd. Door meer inzicht te hebben in ervaringen van (ex-)prostaatkankerpatiënten met urineverlies, kan de Prostaatkankerstichting beter opkomen voor de belangen van deze groep mannen.

Deze vragenlijst is gemaakt door de Prostaatkankerstichting in samenwerking met de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Ook hebben twee urologen meegedacht over de inhoud van de vragenlijst.