Komt eraan Open vanaf 30 november 2021

Komt eraan

Openingsdatum

30 november 2021

Schrijf je alvast in

Als je kanker hebt kun je je zorgen maken of je angstig voelen. Dit kan invloed hebben op je dagelijks leven. Je kunt bijvoorbeeld bang zijn voor een behandeling of je zorgen maken over de toekomst. Heb jij zorgen of angst? Waar maak je je zorgen over? En waarvoor ben je angstig? Hoe ga je hiermee om?

Voor wie is de vragenlijst? 

Deze vragenlijst is voor mensen van 18 jaar en ouder die kanker hebben of hebben gehad. Ook als je geen of weinig angst of zorgen hebt, kun je de vragenlijst invullen. Mensen met een verhoogde kans op kanker (genmutatie), maar die nog geen kanker hebben, kunnen deze vragenlijst dit keer niet invullen.

Waar gaat de vragenlijst over?

Deze vragenlijst zorgt ervoor dat wij beter weten hoe mensen met kanker zorgen of angst ervaren. Zo kunnen wij helpen de steun en het begrip te verbeteren. Dit doen we onder andere door de antwoorden op deze vragenlijst te bespreken met zorgverleners, zorgverzekeraars, de overheid en andere organisaties. Zo willen we samen de zorg beter maken.

Schrijf je alvast in en ontvang de vragenlijst 30 november!

Samenwerking

Dit is een vragenlijst van de kankerpatiëntenorganisaties die samenwerken binnen de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). De vragen zijn ontwikkeld met hulp van het Julius Centrum en het Helen Dowling Instituut (HDI). Het Julius Centrum onderzoekt onder andere de gevolgen van kanker. De organisatie heeft goed contact met huisartsen. Het HDI helpt mensen die last hebben van zorgen of angst en andere gevoelens bij kanker.